Ethelind Coblin Architect

loading 101 Central Park West

101 Central Park West

Our goal for the comprehensive renovation of this apartment was to maintain the vocabulary of this majestic pre-war structure. We enlarged openings and added transoms above to allow the infiltration of daylight into the Foyer. We created a Library in a deep saturated mahogany and completely replaced the Kitchen and Pantry, which were vintage 1960’s. Several years later, our client asked to have her home office relocated to the Living Room. We modified the layout, locating the office along the north facing windows, with office and entertainment equipment located in an armoire customized for this use. In addition to integrating many of the client’s existing furnishings, the design included new furnishings, custom carpeting and task lighting.

‘ALL PHOTOS BY PETER VITALE’