Ethelind Coblin Architect

loading Carriage House Renovation- Quogue

Carriage House Renovation- Quogue

Six previous owners had abandoned the challenge of converting this 1907 former carriage house into a home, given its massive scale and lack of access to daylight. Accepting these challenges, we developed a central stair, which culminates in a clerestory addition. This move organizes spaces and helps to develop a hierarchy of scale, in addition to bringing daylight to the center of the house. Further treatment of the interior finishes adds contrast and brightens spaces. Scale was also an issue on the exterior. By aligning a breakfast room bay with that of the master bathroom above, we were able to respect the overall scale of the structure while breaking its mass through use of contrast and the use of dormers, string courses and extensive, organized fenestration. In Phase II, we completed a pool, trellis, a screened porch and a landscaping plan. A wrap-around trellis that encompasses the screened porch adds an important level of detail to the first story which grounds the home comfortably within the landscape.

‘ALL PHOTOS BY DUB ROGERS’